info@bitakipcisatinal.com
+908503461182

İnstagram’da Kişileri Yoruma Etiketlemek

İnstagram’da Kişileri Yoruma Etiketlemek
14 Kasım 2022
Bi Takipçi

İnsanların kullanmak için tercih ettiği instagram'da kişileri yoruma etiketlemek yaygın olarak araştırılmaya başlanan bir konudur. Etkileşim almak veya kişilerin yorumlarda kendilerinden bahsedildiğini anlama amacı taşıyan bu işlemin nasıl yapıldığı merak konusudur. Uygulamada yorumlara kişilerin etiketlenmesine dair merak edilen detaylar şunlardır;

İnstagram’da Yoruma Kişi Etiketlemek Mümkün Mü?

İnstagram uygulamasında yapılan yorumlara veya paylaşımlara kişilerin etiketlenmesi mümkündür. Etiketleme işlemi @ tagının kullanımıyla kolay bir şekilde yapılır. Yorumu ilgilendirecek veya yorum yapılan kişinin anlaşılmasını sağlayacak etiketleme sayesinde etkileşimin artması mümkün olur. Etiketleme yapmak için uygulama tarafından geliştirilmiş olan mention özelliğinden yararlanılır. Bu özelliğin hem instagram uygulamasında hem de tarayıcıdan kullanılan instagram sitesinde kullanılması mümkündür.

İnstagram’da Yoruma Kişi Etiketleme Nasıl Yapılır?

Hesap kullanıcılarının instagram yorumlarına takip ettiği kişileri etiketlemeleri kolay bir işlemdir. Bunun için gönderiye mention atmaları ve istedikleri kişileri etiketlemeleri gerekir. Etiketleme işlemi şu aşamalar sonunda gerçekleştirilmiş olur;

  • İlk olarak instagram hesabına giriş yapılmadıysa uygulama veya tarayıcı üzerinden giriş yapılır.
  • Yorumun yapılacağı paylaşım tıklanarak açılır.
  • Paylaşımın yorum bölümüne ulaşılır ve istenen yorum yazılır.
  • Yorumun yazılmasının ardından etiketlenecek hesap ismi @ işareti ile birlikte yazılır.

Etiketlenecek kişinin hesabı doğru şekilde biliniyorsa etiketleme işlemi tamamlanmış olur. Etiketin ardından yorumun gönderilmesi sağlanır. Gönderimin ardından etiketlenen hesap sahibine etiketlendiğini gösteren bir ileti gönderilir.

İnstagram’da Yoruma Kişi Etiketleme Uygulaması Var Mı?

İnstagram’da yoruma kişi etiketleme işlemi için uygulamaların geliştirilmiş olması mümkündür. Ancak kişilerin böyle bir uygulamayı cihazlarına yüklemelerine gerek yoktur. Çünkü etiketleme işlemi herhangi bir uygulamaya ihtiyaç duyulmadan yapılabilecek bir işlemdir. Bu işlemin yapılabilmesi için hesap isminin bilinmesi yeterlidir.

İnstagram’da Yoruma Neden Kişi Etiketleme Yapılır?

İnstagram hesaplarından yapılan paylaşımlara yorum yapılırken hesap sahiplerinin etiketlenmesi yaygın şekilde yapılan bir işlemdir. Bu işlemin yapılması için çeşitli nedenler vardır. Bunlardan ilki yorumun hesap sahibi tarafından görülmesini sağlamaktır. Etiketlenen hesaba ileti gideceğinden kişiler kendileri hakkında yapılan yorumları görme imkanı elde ederler. Etiket işleminin diğer nedeni ise etiketlenen kişinin de yorum yapmasını sağlamaktır. Bu sayede yapılan paylaşımdaki etkileşimin artması mümkün olur.

İnstagram’da Yoruma Kişi Etiketleme Nasıl Kaldırılır?

Kullanıcılar yorumlarda kendi isimlerini gördüklerinde etiketlenmiş olmaktan rahatsızlık duyarlar. Bu durumda instagramda yoruma kişi etiketleme nasıl kaldırılır sorusunun cevabını öğrenerek işlemi yapmak isterler. Yoruma yapılan kişi etiketlerinin kaldırılmasının hesap sahibi tarafından yapılması mümkün değildir. Bunun için etiketleyen kişiden rica etmek ve yorumdan etiketi kaldırmasını istemek gerekir. Aksi takdirde yorumda yapılan etiketleme aynı şekilde kalır.

İnstagram’da Hesabın Etiketlenmesini Engellemek Mümkün Mü?

İnstagram hesabının bir yorumda etiketlenmesi sonrasında etiketin kaldırılması mümkün değildir. Ancak hesap sahiplerinin isimlerinin yorumlarda etiketlenmesini engellemeleri mümkündür. Bunun için instagram hesap profillerinden Ayarlar bölümüne ulaşmaları gerekir. Bu bölümde yer alan Gizlilik ve Güvenlik sekmesinde Gönderiler kısmı yer alır. Bu kısımda Şu Kişilerden Etiketlere İzin Ver bölümüne ulaşılır. Bu bölümde yer alan Herkes, Takip Ettiğin Kişiler ve Hiç Kimse seçeneklerinden biri tercih edilerek etiketlemenin önüne geçilir.

 

Yorum Yap

Kapat
Whatsapp Telefon E-Posta