info@bitakipcisatinal.com
+908503461182

Tiktok Hesabım Çalındı – Hacklendi

Tiktok Hesabım Çalındı – Hacklendi
16 Kasım 2022
Bi Takipçi

Tiktok sosyal medya uygulaması kullanıcıların yaşayabileceği en büyük sorunlardan bir tanesi tiktok hesabım çalındı - hacklendi hesabını başka kişiler tarafından ele geçirilerek giriş yapmasına engel olan kullanıcıların yaşadığı en büyük tehlikedir. Günümüzde sosyal medya platformlarının insanların hayatında kapladığı yer çok büyüktür.

Sosyal medya uygulamaları o kadar çok büyük bir yere sahiptir ki insan hayatında hayata dair vazgeçilmezler arasına girme başarısını göstermiştir. İnsanların iletişim yöntemleri arasında birinci sıraya ulaşan sosyal medya hesaplarının bazı kişiler tarafından şifreleri ele geçirilerek çalınması durumunda yapılması gereken işlemleri iyi araştırmak gerekir.

Tiktok Nedir?

Sosyal medya platformları arasında en sık kullanılma özelliğine sahip olan tiktok uygulaması kullanıcılarına 60 saniyelik kısa videolar paylaşım imkânı sağlayan bir etkileşim platformudur. Tiktok sosyal medya uygulaması kullanıcılarının ağız hareketleri takibi ile çektikleri videoları, oluşturdukları müzik ve dans videolarının paylaşımına izin verir.

Tiktok Hesabımın Çalındığını Nasıl Anlarım?

Hesaba hiçbir şekilde erişim sağlanamıyor olması hesabın çalındığının göstergesi olarak kabul edilebilir. Hesaba erişemem veya şüpheli durumların olduğunun anlaşılması hesabın çalındığının bir diğer göstergesi olarak kabul edilebilir. Çalınan hesaplar şu şekilde anlaşılabilir.

  • Hesap şifresi ve hesaba bağlı olan gsm numarası değiştirilmiş ise
  • Hesabın kullanıcı adında değişiklik yapılmış ise
  • Paylaşılan videoların hesap sahibinin izni olmadan silinmiş ise
  • Takipçilere ya da takip edilen kişilere gönderilen mesajlar sayesinde kullanıcılara ait olan hesapların çalındığı anlaşılabilir.

Tiktok Hesap Güvenliği Nasıl Yapılır?

Tiktok sosyal medya hesabının koruması uygulanacak olan üç adım ile sağlanabilir. Bunlar maddeler halinde şu şekilde belirtilebilir.

  • Şifre belirli aralıklarla sıfırlanmalıdır.
  • Tiktok hesabına güvenlik adımı olarak mobil numara bağlanmalıdır.
  • Giriş yapılmış olan cihazlar listesindeki şüpheli cihazlar kaldırılmalıdır.

Bu işlemlerin gerçekleştirilmesi durumunda hesabın çalınma riski daha az olacağı için uygulanabilecek güvenlik adımları ile daha garanti olur. Bu işlemlerin dışında kullanıcıların gerçekleştirmekte oldukları beğeni hilelerinin güvenli sistemler tarafından yapılması ve şifrenin hiç kimseyle paylaşılmaması gerekir.

Çalınan Tiktok Hesabı Nasıl Geri Alınır?

Sosyal medya platformlarından bir tanesi olan tiktok uygulaması kullanan kullanıcıların hesaplarının çalınması durumunda ilk iş olarak tiktok destek ekibi ile iletişime geçmelidir. Teknik destek ekibine durumun iletilmesinden sonra hesabı almak için şifre sıfırlama yöntemleri izlenebilir. Şifre sıfırlama yöntemleri hesabın ilk açılışı sırasında giriş yapılan mail adres ve cep telefonuna gönderilecek olan linkler sayesinde gerçekleştirilebilir.

Yorum Yap

Kapat
Whatsapp Telefon E-Posta