info@bitakipcisatinal.com
+908503461182

Instagram’da En Çok Beğeni Getiren Hashtagler

Instagram’da En Çok Beğeni Getiren Hashtagler
10 Kasım 2022
Bi Takipçi

İnsanlar ınstagram’da en çok beğeni getiren hashtagler nelerdir? Sorusuna cevap arıyor. Çünkü uygulama üzerinden insanlara ulaşmak hashtagler sayesinde daha kolay oluyor. Özellikle fenomen olma amacı taşıyan kişiler doğru hashtag seçerek gönderi paylaşımı yaparak hedeflerine ulaşıyorlar. Çok sayıda insana ulaşmayı kolaylaştıran instagram hashtagleri ve detayları;

Instagram’da En Çok Beğeni Getiren Hashtag Türleri

Kişisel ve işletme hesaplarına takipçi ve beğeni çekmeyi hedefleyen kişilerin doğru kitleye ulaşması gerekiyor. Bu ulaşımı ise paylaşılan gönderilere uygun hashtagi paylaşmak kolaylaştırıyor. Hashtag ise # ifadesiyle birlikte kullanılan söz öbeklerini oluşturuyor. Bu söz öbekleri etiket veya tag olarak da isimlendiriliyor. Instagram en çok beğeni getiren hashtagler belirli gruplar halinde açıklanabiliyor.

Bu gruplar arasında en yaygın tercih edilenler ise şunlardan oluşuyor;

  • Doğa hashtagleri
  • Hayvan hashtagleri
  • Kutlama hashtagleri
  • Marka hashtagleri
  • İsim hashtagleri
  • Unvan hashtagleri
  • Çocuk hashtagleri
  • Dizi hashtagleri

Instagram üzerinde yapılan paylaşımlar bu gruplardaki farklı taglerin kullanılmasıyla keşfete daha kolay düşüyor.

Doğa Hashtagleri

Instagram hesapları üzerinden yapılan paylaşımların yüksek beğeni almasını sağlayan hashtaglerin başında doğa temalı söz öbekleri ilk sırayı alıyor. Bu söz öbekleri Türkçe veya İngilizce gibi dillerde kullanılarak gönderilere ekleniyor. Örneğin paylaştığı bir resmin yaz mevsimini simgelediğini düşünen kişiler #summer veya #yaz etiketleri kullanarak paylaşıyorlar. Bu sayede bu etiketler üzerinden arama yapan kişiler gönderilere kolayca ulaşıyor.

Hayvan Hashtagleri

Paylaşımların yüksek beğeni almasını sağlayan hashtaglerin ikincisi ise hayvanlar hashtagleri oluyor. Bu söz öbekleri genellikle hayvan resimleri veya hayvanları ilgilendiren paylaşım yapacak kişiler tarafından tercih ediliyor. Instagram kullanıcılarının tercih ettikleri hayvan hashtagleri arasında şunlar yer alıyor; #cat, #dog, #kedi, #köpek, #bird, #kuş, #horse, #at, #chicken, #tavuk ve #fish etiketleridir.

Kutlama Hashtagleri

Instagram resim veya hikaye gönderilerinin daha fazla insana ulaşması ve beğeni almasını sağlayan hashtagler arasında kutlama hashtaglerine de rastlanıyor. Doğum günü, anneler günü, evlilik yıl dönümü veya tanışma yıldönümü gibi kutlama paylaşımları için bu etiketler yaygın şekilde kullanılıyor. Bu kullanımda da instagram kullanıcıları genellikle yabancı dil tercihinde bulunuyorlar. Bu kutlamaların yanı sıra #günaydın veya #iyiakşamlar gibi durum bildiren hashtagler de beğeni sayılarının artmasını kolaylaştırıyor.

Instagram Beğeni Getiren Hashtagler 2022

Instagram uygulamasının özelliklerinin ve insanların beğenilerinin değişmesi tag kullanımının da zaman içerisinde değişiklik göstermesine neden oluyor. Özellikle yıl içerisinde değişen beğeni çeşitleri o yıl içinde farklı hashtaglerin popüler hale gelmesine yardımcı oluyor. Instagram beğeni getiren hashtagleri 2022 itibariyle ise şunlardan oluşuyor; #covid, #girl, #follow, #amazing, #food, #2022, #friend, #cat, #hdr, #instagram, #android, #keşfet ve #family taglarından oluşuyor. Bu taglar kişilerin ilgi alanlarına ve hedef kitlelerine bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

 

 

Yorum Yap

Kapat
Whatsapp Telefon E-Posta