info@bitakipcisatinal.com
+908503461182

Instagram'a Uzun Video Yükleme

Instagram'a Uzun Video Yükleme
26 Eylül 2022
Bi Takipçi

IGTV butonu ile Instagram’a uzun video yükleme imkanları kazandırılmıştı, ancak uygulama yeterince ilgi görmeyince uygulamadan kaldırıldı. Instagram uygulaması mevcut durumu ile 1 dakikadan fazla videoların yüklenmesine imkan vermemektedir. Ancak kullanıcılar kendilerine göre yöntemler oluşturarak, uzun video yüklerler.

Instagram’da Görüntü Kalitesini Düşürerek Uzun Video Yükleme

Instagram uygulamasında video yükleme işlemi, süre ile ilgili değil, videonun boyutu ile ilgili bir sorundur. Instagram aslında bir dakikalık yüksek kaliteli video yüklendiğinde izlenme süresi 1 dakikayı alır. Bu aynı zamanda MB cinsinden kapladığı alanı gösterir. Aslında Instagram tek seferde 100 MB video yüklemeyi olanaklı hale getirir.

Video formatında değişiklik yapılmadan, video kalitesinin düşürülmesi mümkün. Bu sayede daha uzun süreli video, daha az yer kaplar. Bu durum Instagrama uyarlandığında, izleyiciler tarafından pek fark edilmese de, 1 dakikadan uzun videoları, çözünürlüğünü düşürerek, uygulamaya yüklenmesi sağlanır.

Instagram’da Görüntüleri Bölerek Uzun Video Yükleme

Instagram uygulamasında her ne kadar 100 MB veya başka bir deyişle 1 dakikadan fazla olan videolar yüklenmesine izin verilmese de, uzun süreli videoların 100 MB veya 1 dakikalık süreler şeklinde bölünerek, sıralayarak uygulama penceresinde paylaşılması olanaklıdır. Bu sayede kullanıcılar beğendikleri videoların devamını, kullanıcı penceresinde diğer video içeriklerinden izleme olanağı bulur.

Instagram’a Uzun Videolar Yüklemek Mümkün Mü?

Instagram’a 1 dakikadan fazla video yükleme imkanı normal şartlarda bulunmaz. 1 dakika üzerine videolar herhangi bir işleme tabi tutulmadan yüklenmek istendiğinde, videonun yüklenmesinde herhangi bir problem oluşturmaz. Ancak uyulama videonun 1 dakikalık kısmını, diğer bir deyişle 100 MB’lı kısmını alır, kalan kısmını yayınlamaz. Ancak videoları bölümlere ayırarak ve video kalitesini düşürerek, 1 dakikadan fazla video yüklenebilir.

Videoları Sıkıştırarak Instagram’a Uzun Video Yüklenebilir Mi?

Bu yöntemin kullanılabilmesi için, Insatgram’ın uygulama penceresinde video sıkıştırma yönteminin uygulandığı uygulamanın kullanılmasına imkan vermesi gerekir. Instagram uygulaması bu uygulamaların kullanılmasına imkan vermez. Bu sebepten sıkıştırma yöntemi ile uzun video yükleme işlemleri gerçekleştirilemez.

Instagram’a Video Yüklerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Instagrama video yüklemesi yapılırken, bazı konulara dikkat edilmesi gerekir. Aksi durumda video yükleme hatası meydana gelir. Instagram’a video yüklerken;

  • Videoların 100 MB’dan daha uzun olmamasına dikkat edilmeli,
  • Videoların 1 dakikalık uzunlukta olması gerekir.
  • Videoların Instagram’ın formatına uygun olmasına dikkat edilmelidir.

Bu sayede kullanıcı etkileyici ve sorunsuz video paylaşımları oluştururlar.

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yap

Kapat
Whatsapp Telefon E-Posta